sudi nak itot...

^_^ Exchange Link : Tinggalkan Jejak Anda Disini ^_^

Monday, February 22, 2010

Pelik @ Normal???

Korang mesti pernah kena ngorat oleh seseorang...
Selalu lelaki lah yg ngorat pompuan..
Tp ada gak skrg nie pompuan ngorat lelaki..
Ada...kalo takde..takkan la mcm2 masalah
rumahtangga@hubungan pasangan kan...
Opss..takmo cite psl tu..nanti xpasal2 aku kena saman..

Yg aku nak cite nie bab lelaki ngorat pompuan..
Sang teruna ngorat sang dara..
Masa aku remaja..byk la pengalaman di ngorat..
hakhak..mcm cun jer aku nie bt statement nie..
ada aku kesah??..hakhak..

Tp mmg aku salute la sang teruna2 nie ngorat..
Tanpa putus asa..
Tetap semangat walaupun aku jual mahal..
Walaupun ada yg tak pandai mengayat..
Tetap gak berusaha tanpa putus asa..
kan bagus kalo study pun korang semangat camnie..

Tp sekarang nie..
maybe sebab limpahan kaum hawa dimuka bumi nie..
Sampai ada kes di mengorat sekerat jalan..
Kes aku la..dingorat oleh someone..
tgh2 dok ngorat..leh sekerat jalan..
dah putus asa..huh...
Mmg tak tahan
daulat@takleh trima challenge la..
tak macam lelaki time remaja aku dulu..

Yg nie siap aku yg dingorat..
aku lak yg kena mengalah..No No No...
Siap aku yg kena ajar dia camne nak ngorat aku??Iskkkk...
Bukan budak2 nak kena ajar..

nie dh leh jadi bapak budak dah..
Nampak sgt takmo langsung berusaha..
Pastu dah tak pandai mengayat..
Buat perangai huduh ngan aku lak..apa kes??

Aku dah gitau apa yg pompuan nak dari seorang lelaki..
Itu pun sengaja buat bebal..
still mcm tu gak..
pastu salahkan aku nakkan kesempurnaan..
Of Coz la suma nak yg baik utk hidup dia kan..

Tambah lak aku nie dh pengalaman..
Xmo la ia berulang kembali..
Dia pun gitau xmo pompuan mcm ni..mcm tu..
aku pun boleh la ada taste gak..

Pastu kata kalo dia berubah..itu hipokrik..
Aku nak tanya korang la..
kalo korang rasa
diri@org tegur korang ada buruk sikapnya..
Ko nak kekalkan ke dgn alasan ko taknak jadi hipokrik??
Iskkk....
sedangkan Rasulullah pun pernah bersabda..
"Sesuatu kaum itu takkan berubah selagi kaum itu sendiri mengubah nasibnya"...

Tp tu la..
kalo ego dah menguasai diri..
Apa org kata pun ada yg nak dijawab...

So,pelik ke normal tetiba org tgh ngorat korang tetiba berhenti di tgh jalan??
Pastu dia buat mcm kita lak terhegeh2 kat dia..
Plsss arrrr...org ego mcm nie ke??



p/s - first time aku kena camnie..pelik sampai bt aku sakit hati..


4 comments:

Fahim 'n Alin said...

acecece..hot ye kak

mm jual mhal sgt ni kakjan

pakDin said...

emm...pasal ego tu mmg x dinafikan yg lelaki mmpunyai thp ego yg sgt tinggi berbanding perempuan..
tapi kalau bab cepat mengalah mengorat perempuan tu, rasanya betul jugak tindakan si lelaki tersebut memandangkan kaum hawa ni dah melebihi kuota di muka bumi ni..
buat masa skrg rasanya lebih baik kalau perempuan x jual mahal sgt..
yelah...kalau dah cukup rupa,berduit, bekerja, dan ada tanggungjawab sbg suami rasanya dah cukup untuk si wanita..
apapun, ajal maut jodoh pertemuan semuanya ditangan Maha Esa..=)

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

p.cik - Mmg hot la..dah kalo xde jodoh pun..apa salahnya berkawan??..nie kawan pun mcm xikhlas ja..sapa yg tak terasa??

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

p.din - yup..mmg pompuan nie jual mahal..kang kalo jual murah..kata kami nie pompuan murahan lak..camna tu??..lgpun lain org lain sebabnya nak jual mahal nie..like me..sb kisah silam cik zan yg amat2 sedih bt cik zan jd trauma n fobia..tp dia nak gak tackle..cik zan bg dia berpuluh2 peluang dah..tp dok mcm tu jg..salah cik zan ke?..pastu kata cik zan ni paranoid n nakkan kesempurnaan..of coz suma nak yg trbaik..like cik zan dh berpengalaman..jd,xmo la yg xelok berulang lg..mcm tu jg dia..xmo pompuan camni..xmo pompuan camtu..so,cik zan pun ada hak gak nak bt pilihan yg trbaik..
tp cik zan xpernah berhenti beri dia peluang n hrp dia bt yg trbaik..tp tu la..kalau dh ego..mcm nie la..
kalau ye pun dia xleh nak bt yg trbaik utk cik zan as bf..be frenz la..nie mulut kata kawan..tp bt cik zan mcm bukan kawan dia..
maybe cik zan nie bukan kawannya lagi..hanya mulut ja kata utk sedapkan hati..Wallahualam..