sudi nak itot...

^_^ Exchange Link : Tinggalkan Jejak Anda Disini ^_^

Saturday, March 20, 2010

My best Friends...

Alhamdulillah..malam nie sy dpt post gak something setelah menyepi dlm dunia blog..lama ke?..sampai p.cik merindu saya..hehe..
sb dok sibuk ngn rakan2 lama kat Facebook sebenarnya..
kali nie saya nak buat entry ttg rakan2 baik saya yg sudah hampir 14tahun tak jumpa..lamanya...so,byk pic akan disiarkan..:)
rakan2 saya semasa belajar di Sek.Men.Teknik Langkawi..Dulu saya berkawan ngan rakan2 kelas & rakan2 dorm jer..
tp skrg..tak sangka..rakan2 dari kursus lain..BB,Automotif,Elektrik adalah menjadi rakan2 baik saya..Mereka lah penguat semangat saya di kala saya jatuh..amat terharu!..sebab masa sekolah..kami tak de la rapat pun..
So,skrg nie masing2 sibuk mencari rakan2 lama utk buat Reunion besar2an..
Reunion kecil-kecilan antara budak2 kelas saya,budak2 kelas Automotif dan BB pada hari raya keenam..Pasti memula kekok kan?yelah..dh berbelas tahun xjumpa..wpun dlm facebook bukan men mngata hang aku..hehe :D
saya amat rindukan kenangan masa sekolah..jika saya diberi kuasa seperti Doraemon..saya akan pilih utk kembali ke alam sekolah.. :) tp itu lah mustahil bagi seorang hamba Allah s.w.t kan..nie antara rakan2 baik saya sekarang...paling best!!!
nie rakan2 kelas saya..dlm nie yg masih brhubung..tinggal sy,nakaie(baju merah) & baju kuning available ye..(nie bukan promote ye..)
masih pic budak2 kelas sy..yg berkotak biru adalah dikenal jejak & punya Facebook..

saya adalah penolong kelab kompang ye..jg pengawas.. :) berkotak biru adalah kalangan dari kelas saya..kotak pink tu budak kelas lain yg punya Facebook..yg pakai lebai tu salah sorang rakan baik saya..

nie geng yg xpenah pisah dari dulu sampai skrg..diorang nie kelas BB..Miss,Tasya,Razil,Bed,Nisah,Ratna..yg di depan tu (Miss) skrg amat cantik okk..model pun kalah..walaupun sudah punya anak 3 ye..yg berkotak adalah punya Facebook.dlm suma nie srg still available..(bukan promote jg)..mereka suma nie skrg sudah jadi rakan baik saya juga.. :)
tgk tahun kat pic tu..1996 k..ms nie form 4..

Masih geng BB..Cantik kan Miss..yg duduk hujung kiri..masa nie badannya agak berisi..tp skrg badannya amatlah cantik..sampai kami suma tak kenal dia sb terlalu cantik & langsing bak ratu cantik..(Miss..kalo hang baca nie..aku puji hang nie..jumpa nanti belanja aku k..hehe)..
nie adalah baju outing kitorang..so,kalo hari minggu nak keluar gi pekan kuah ke mn2 area langkawi..wajib kena pakai uniform nie..berkotak ini ada Facebook & menjadi rakan baik saya..diorang nie gila2 nye kepala..best sgt!!..dari kiri shima & kak chik..

k...yg riang ria nie..xlen tak bukan..bebudak2 automotif..masa sekolah..saya idak ler bertegur sapa sgt ngan geng kelas ini..sb bagi saya..mereka nie stok perasan macho k..hakhak..
(maap ye kwn2 auto ku..tp skrg korang mmg best10x okk..)
yg berkotak pink tu punya Facebook yg skrg sudah menjadi kawan baik saya..Perasan tak yg pakai lebai..beliau org yg sama pic di atas yg pegang kompang itu..dulu dia slh sorang imam kt surau kitorang..(ye kot.. :P hehe)
hrrmm..yg bulat merah itu dikenal jejak sudah meninggal dunia..namanya Azmin..arwah ada kembar(xsalah saya)..Al- Fatihah..mudah2an arwah ditempatkan di kalangan hambaNya yg soleh..Aminnnnn...

nie pic bdk2 auto lg..time nie xtau la diorang ni nak balik kampung@bawu sampai jeti Kuala Kedah@Kuala Perlis..tp tgk backround mcm kat Jeti Kuah,Langkawi..berkotak pink tu mereka ada di atas dan di bawah pic..hujung kiri Own..Hujung kanan Daud..

yg nie bawu complete pic kelas auto..dari bawah kiri ye..husairi,arie (kawin ngn bdk kelas saya),own,arwah azmin,saiful,daud & asrie...mereka2 nie skrg sudah menjadi rakan baik saya..thanks korang..korang mmg best..
point tinggi bt daud,saiful,arie & husairi..
k..nie pun ada bulatan merah..that mean..dalam kenangan..sbnya rakan kami nie namanya anas..budak kos Elektrik..meninggal sebab accident..
ada srg lg bdk kos Elektrik meninggal dunia jg..namanya Mat Yin..xde dlm pic..meninggal sebab dari cerita rakan kelas dia kena kejutan elektrik..badan habis melecur..
hrrmm..
Al-Fatihah juga buat arwah anas & arwah Mat Yin..


p/s - pic2 nie credit to my frenz..
- kwn2 saya pun sampai xkenal saya..maybe sb dulu sy kurus..skrg dh
mantap..motip?..haha..kata diorang lg,saya makin cantik..auwww.... :P
(ini adalah fakta ye)..

8 comments:

Fahim 'n Alin said...

ahaha.. tbe2 nme pkcik ade kt cni ek..hehe

waa pnolong klab kompang.. bilenye nak dikompangkan ni?? hehe

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

p.cik - hehe..bila nak dikompangkan tu kena berkat doa pakcik lah buat akak nie..hehe..

NenekPenne said...

oo sekolah teknik rupanya.....

Benedict Bernard said...

gambar gambar skola lama dah ilang.. takde kenangan lagi.. uhuk2

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

nenet - ye..aku budak sekolah Teknik..walaupun begitu..skrg nie aku sudah beralih bidang..skrg nie bidang mekanikal lak..hehe

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

benedict - akak pun xde byk pic2 masa sekolah dulu..nie pun pic2 dari rakan2 lama..cari lah rakan2 lama..nti ada la pic tu.. :)

chenta said...

tapi kan kakngah,hang berubah mantap ka kurus ka..konfem depa kenai hang jugak sebab taik lalat di dagu itteww..hehehehehe...

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

chenta - sabit ada tahi lalat nie depa ingat2 lupa..mujuq aku tak jadi buat operate buang tahi lalat nie..kalo dak..depa mesti ingat pompuan cantik mana la dok sekolah ngan depa..hahahaha