sudi nak itot...

^_^ Exchange Link : Tinggalkan Jejak Anda Disini ^_^

Monday, September 21, 2009

Di hari raya kedua...

Salam semua...

pg2 lagi saya & family siap2 nak gi umah tokwan kat Sanglang,Perlis..nie kg sebelah my mum..
smpai sana..diorang baru siap2 nak gi umh p.lang saya di Arau,Perlis..kebetulan sepupu2 saya..anak Mak Ngah saya otw nak dtg umah tokwan..
so,kitorang decide..suma kumpul kat umah p.lang..nie sebelah mak saya...
P.lang ada merungut sedara xdtg pun umah diew..
tp ari nie..7 fmily dtg serentak..mcm kenduri dh..sedara sebelah mak saya mmg ramai...
tp xcukup lg sbnrnye..
fmily p.long x join sb dia dh dtg smlm umh saya..
kalo fmily p.long dtg..lg lh ramai..anak2 dier aka sepupu saya dh 7 org..suma dh kahwin..
cucu2 p.long pun dh 34 org..tp mmg sepupu2 saya akan dtg umh saya sb diorang suma my mum jg diorang dari kecik..sb my mum anak bongsu..so,rapat lh..

k..smbung kt umh p.lang td..punya sonok jumpa reramai..lupa lak nak amik gmbar..lps2 nie..akan bt mcm nie lg..hope saya diberi kesempatan dipanjangkn umur utk merasa aidilfitri nie disamping berkumpul mcm nie..
p.lang smpai nangis lh sb xsangka kami suma dtg ramai2 umh diew..
kalo arwah tokwan ada kn best...rindu lak kt arwah tokwan...errmm...
dok umh p.lang lama gak..kol 4 baru gerak..pi umah family k.ipar lak..ajak sepupu2 saya..
actually sepupu2 saya suma dh kahwin..anak sedara sepupu yg sebaya ngan saya n adik2..
so,kitorang ni di kalangan sepupu2 yg masih muda+vouge lg lh..hehe..

kt umh diorang..abg yg masak..bihun Singapore..sambil tu tgk umah baru diew yg masih dlm proses pembinaan..dh 70% dah siap..kata diew..raya haji nie leh la bt kenduri kesyukuran sb umh dh siap..

dari umah mertua abg saya..ayah n mak pun dah penat..balik lh..
smpai umah..adik no.3 ajak g Penang umh kwn diew aka bf diew..
tp penat lh pulak..lgpun kalo ada tetamu dtg..sian lak my mum srg2 siapkn makanan..
so,biarlh adik2 jew pegi..lgpun kwn diew aka bf dier dh dtg umah 1 fmily semalam..
nie adalah pic yg tringat nak amik..
Pemandangan sawah padi dari belakang umah tokwan...
tringt ms kecik2..nangis sb tkt ngan lintah..hehe..
Raya thn nie sgaja rehatkn keta sukan saya..
belasahkn keta myvi adik saya lak..
so, jadi bos kt belakang..hihi..

with my lovely mum...sayang sgt kt mak..she know everything happen in my life...mak saya seorg yg amat2 tabah..

p/s - sambung makan nasi impit+ketupat.. :)

2 comments:

Fatt Chin Choy said...

salam perkenalan...

rindu aku suasana kat utara... huhuhu

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

salam perkenalan jg..

utara kg ko ke?..
ko kt ne?