sudi nak itot...

^_^ Exchange Link : Tinggalkan Jejak Anda Disini ^_^

Sunday, October 11, 2009

Temani BF ke SPA...

Wahh..tajuk xleh blahh nie...
Actually sedia maklum..skrg nie..BF saya adalah Mr. WNL..Kete sukan saya..
Pagi2 lagi saya dh bawa BF saya ke SPA...ok lah kan keta pun gi SPA?..
dh lama xbawa BF saya nie gi SPA..

saya gi car wash sebenarnya.. :) gantikan ngan SPA..ok lah kn..
sb kt situ,mcm2 saya proses BF saya nie...

Antara aktiviti BF saya di situ adalah......

~ basuh keta..
~ wax..
~ polish keta & tayar..
~ cuci enjin..
~ vaccum..
~ sedut bau2 hapak & semburkan pewangi dalam keta..

kan dh mcm kat SPA..hehe..

setelah hampir 2jam..
hasilnya keta saya berkilat2 & wangi semerbak..
org kedah ckp...meghelit siott...

so,layan lh pic ngada2 dari BF saya nie selepas basuh keta.. :D
cuci enjin...

Polish...

Polish + wax...

Polish celah2 pintu dlm & luar..

nampak kat berkabus jew dlm keta?..aktiviti semburan pewangi dilakukan..boh satu alat kt dlm keta..dibiarkn selama lebih kurang 20minit ngn semua pintu ditutup..tp sebelum tu aktiviti vaccum dilakukan..

Hasilnya BF saya yg amat bergaya+macho+hebat+menawan+da bomb & sewaktu dengannya...haha..

Pastu saya gi boh absober baru kt BF saya..sebab kalau bt kat bakal adik ipar..tkt xsempat..so,bt jer lh kat bengkel yg selalu saya gi..tips utk hantar keta korang..make sure korang tahu apa yg rosak..pas2 tahu psl dalaman keta nie..sb tokey2 bengkel nie pandai bg bisnes dia masyukk..lebey2 lg kt org pmpuan..dia auta kita itu ini kena repair..pas2 harga xhingatt..

lg 1..survey byk kedai kalo korang xde bengkel yg khusus yg korang gi..so,beware..pastikan korang tahu psl dalaman keta gak..kalo bf korang terror psl keta..heret dia sekali pi bengkel..tokey tu xde lh nak ngorat/auta(tipu) korang.. :D

so,saya tanya kedai2 len..kedai yg saya selalu dtg nie harga berpatutan..tanya brand..mmg brand yg best..so..xde lh saya nak curang gi tmpt len.. :D

Lps tgk absober tu..confirm btl brand tu..pas2 balik umah..

lama gak la baru siap..diorang siap bt allignment..

maybe keta byk kot..xpe lh..janji BF saya setting baaiiikkk punyeee..

smpai umah..mak ajak gi tgk besan (ayah k.ipar) kt hospital kangar..dh lama msk..baru ada masa nak gi..

smpai umah..saya basuh keta saya sekali lagi..just guna air biasa..yelah..otw tu kan kena ngan lopak air lh..hujan gerimis..lgpun..org pesan..kalo keta kena air hujan..balik basuh ngan air biasa..lap kering2..sebab air hujan nie lh bt cat keta luntur..

nie x packing baju2 lg..esok pg kelas..hbs kol 10 trs gerak pi Penang..k lh..nak tidur..esok kelas kol 8am...huhu..

2 comments:

Fatt Chin Choy said...

giler hensem bf ko
mestroseksual sungguh!

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

Ah Fatt - well..nama pun BF..Mesti lah hotzzz...