sudi nak itot...

^_^ Exchange Link : Tinggalkan Jejak Anda Disini ^_^

Wednesday, November 25, 2009

Alhamdulillah..baju utk Naim dah siap...

Setelah bertungkus-lumus selama 2 minggu..design utk t-shirt & kemeja F1 dh siap utk Naim & Bob Ringgo..Deejay Suriafm..
Logo suria Nova diberikan..tp Naim minta saya design karektor diorang..so,ada 2 design dibuat..
Design pertama berupa karektor robot..sebelah kiri Bob & kanan Naim..
Design kedua..yg botak itu Bob..kanannya Naim..
setelah saya berikan kedua design nie..Naim betul2 suka n puji ngan kedua2 design nie..siap print n kaler kan..:) thanks..
tp Naim perlu pilih satu dari kedua design ini..
Akhirnya karektor robot dipilih..tp Naim minta saya gemukkan karektor Bob itu supaya nampak perbezaan antara mereka berdua..Naim minta saya bulatkn perut Bob.. :)
Jadi,setelah diubah..saya berikan design nie pada rakan saya utk tugas seterusnya..
utk dicetak atas baju..design perlu diwarnakn..saya dh warnakn guna software..
Kurang dari 2 minggu..kami dpt siapkannya..
Naim tak nak warna kemeja F1 seperti warna koprat suriafm..
pilihan pertama Naim warna hitam-putih..
tp memandangkn pada stok kitorang `tanah` warna hitam..hanya tinggal hitam-kuning & hitam-biru nila..Naim pilih hitam-kuning..

nie kemeja F1 utk Naim..Nama dibuat secara tampalan..yang boleh dibuang & ditampal semula..atas permintaan Naim..

nie design belakang kemeja F1..memandangkn suriafm nie warna koprat mereka oren-hitam..jadi saya letakkn warna oren..warna putih diletakkn utk timbulkan objek tersebut..
Font Comic Sans dipilih oleh Naim..

nie utk kemeja F1 utk Bob Ringgo lak..

nie karektor Bob yg telah di`gemukkan`..hehe..design belakang utk kemeja F1..

zoom out utk kemeja F1 Bob Ringgo..


nie logo suria nova asal yg diberi Naim..


setelah dicetak atas baju..oren menjadi pilihan..logo nie diletakkn pada bawah t-shirt & kemeja F1 di sebelah kiri..seperti t-shirt 40 minit muzik tanpa henti..t-shirt 40minit muzik tanpa henti tu saya ada 2helai..dpt masa di Sungai Petani setelah membeli baju Alyah & duit itu utk didermakan..tp baju tu saya dh kembalikan kepada Amin..biarlah ia menjadi sejarah hidup saya yg ada manis & byk yg pahit.. :)

nie utk t-shirt bt pemenang2..karektor mereka berdua diletakkn di belakang t-shirt..depan pula logo suria nova di bawah kiri t-shirt..suma saiz M..itu yg diminta oleh Naim..

zoom out utk t-shirt pemenang2..T-shirt utk Naim & Bob Ringgo pun ada..design mcm kemeja F1..cuma xde nama diorang kat depan t-shirt..



~hope Naim & Bob Ringgo berpuas hati & ini permulaan utk saya menambahkn pendapatan..InsyaAllah~






p/s - kalo ada kwn2 berminat nak buat t-shirt@kemeja koprat utk perseorangan/syarikat..
tinggallah komen ye..saya & kawan leh buatkan..
ttg harga bergantung pada design..boleh dirundingkan.. :)

2 comments:

ex-chevy's said...

zan... sy pun nak buat baju gak.. untuk kenang-kenangan bersama ex-backpakers... nnti sy bagitahu design nye...

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

ex-chevy`s - wokey...