sudi nak itot...

^_^ Exchange Link : Tinggalkan Jejak Anda Disini ^_^

Thursday, July 1, 2010

Cite 2

sampai rumah dari JB tu kol 3petang gitu..aku nie kalo letih sgt..mmg xle tido..aku nie siap layan tv..siap bawa mak n adik aku gi shopping lagi...

sebab esoknya (isnin) adik aku daftar ke Politeknik Pauh..mmg dekat ngan tempat keje aku..seberang jalan jer..
Hari Kejadian : aku kena hantar adik aku..so,kena sms kwn2 kat tempat keje..lagipun apa2 hal aku leh trs ke tempat keje..sebab dekat..adik aku dpt kos Perhotelan & Katering..elok sgt la..leh dia sambung bisnes parents..Katering..dia pun pandai masak mcm aku..hakhak..tp aku lebey sikit...cuma malas jer..hihi..

dalam kawasan poli...betapa jam nya...huuu


okey la bilik dia..4 orang..luas..setiap org ada meja study..dia kena orientasi..masa orientasi dok msg aku nak balik..nak tukar poli..xmo dok asrama..dia kira bertuah tiap2 minggu blh balik..aku nie dok n.9..jauh nak blk tu..

Hari khamis ngn jumaat aku tido umah ina..hari sabtu pagi trs gi amik adik aku..bila tanya nak tukar ke?..dia senyum sambil geleng..yelah..normal la orientasi..aku dulu masa jadi junior..hari2 kol 3am kena bgn..pastu kena bt denda mcm2..helikopter la..kapal terbang pusing la..ketuk ketampi la..masa kena tu mcm2 arr maki..tp skrg mcm nak lagi kena mcm tu..sb bg aku itu yg membentuk displin aku..tp dh lama tinggal..tu yg dah jadi org yg xdisplin tu..huu



nie la budak mucuk+manja+ngade2...Nur Fatin..


p/s - ayah aku kata dah xde budak(adik aku lh) yg suka bising2 kat umah...hee...

2 comments:

NenekPenne said...

sib baik i dok uitm dulu tak der disuruh buat menda2 mcm ni...huh..selamat kasim selamat

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

hehe..tp sbnrnya best taw..i n kwn2 ms orientasi penah kena setiap 5minit kena tukar pelbagai jenis pakaian..memula pakaian pegi bengkel..pastu pegi kelas..pastu gi jalan2..pastu gi bersukan..last sekali pakai baju nak ke bilik air..ada yg lurus bendul (bdk laki)..leh berlari2 ngan pakai towel ajer..haha..pastu kitorang kena berus gigi kat situ juga tanpa air..kena gosok ada ubat gigi..gosok lak..senior2 laki dok sebelah tgk btl tak kitorang gosok gigi..tahu ja la..dh la kol 4am time tu..ngn gosok gigi tanpa air..wekkk

ms i jadi senior pun i n kwn2 penah kena berlari satu kampus tu di malam sb xturun prep (study mlm)..nie mmg salah kami pun..hee

tp bestnya i dilantik jadi ajk silaturrahim utk orientasi..tp xde la kejam sgt i bt..setakat pumping dlm longkang sb dia nak ngorat i..nyanyi n cium pokok atas balasan utk dptkan sign i as senior dia..hee..

pastu kalo junior bukan org utara i soh dia sebut apa yg i sebut..
" ulaq ayaq melingkaq atas pagaq,jatuh dalam ayaq acaq,mati terketaq-ketaq"..dengan dengungan yg sempurna..br i sign..haha
kelakar pulak bila ingat blk..